Zahvalnost Stanivukoviću za "pruženu ruku" Sarajevu

Srna
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas u Banjaluci da sastankom sa gradonačelnikom Sarajeva Benjaminom Karić želi da, kako kaže, gradi mostove prijateljstva.

Stanivuković je rekao da je šteta da se toliko dugo čekalo da se gradonačelnici ova dva grada zvanično sastanu.

"Mi ovim sastankom želimo da gledamo u budućnost i gradimo nove mostove prijateljstva. Prijateljstvo i saradnja je imperativ i ono što svaki pojedinac treba da čini", mišljenja je Stanivuković.

On je obećao da će ubrzo uslijediti uzvratna posjeta Sarajevu, ističući da je dogovorena saradnja u oblasti turizma, te da će Banjaluka i Sarajevo na međunarodnoj, evropskoj i svjetskoj sceni zajedno predstavljati svoje turističke potencijale, sarađivati u oblasti kulture i sporta.

Stanivuković i Karić su nakon sastanka prošetali do statue ban Milosavljevića u blizini zgrade Gradske uprave u centru Banjaluke, gdje je postavljena javna "Humana česma", koja je prilagođena svim građanima, a koju je otvorila gradonačelnik Sarajeva.

"Istu takvu česmu želimo da Banjaluka napravi u Sarajevu, a rukovodstvo tog grada treba da odredi lokaciju", naveo je Stanivuković.

Gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić izjavila je da Sarajevo poklanja Banjaluci dječiji park sa opremljenim igralištem.

"Neka svako dijete koje se igra u tom parku uživa i gradi srećno djetinjstvo i srećnu budućnost", rekla je Karićeva.

Ona je rekla da današnji sastanak treba postati praksa, da se gradonačelnici sastaju jednom mjesečno, razgovaraju o zajedničkim projektima i predstavljaju ove gradove u Evropi i svijetu.

Karićeva smatra da se ovim sastankom, kako kaže, ispisuju stranice istorije i budućnosti.

Ona je zahvalila Stanivukoviću što je "pružio ruku" Sarajevu i očekuje vrlo brzo uzvratnu posjetu iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana