Захтјеви за спортске стипендије до 15. јула

Срна
Захтјеви за спортске стипендије до 15. јула

БАЊАЛУКА - Спортисти из Бањалуке и ове године, најкасније до 15. јула, могу да се пријаве за градску стипендију на основу остварених резултата, саопштено је данас из Градске управе.

Категоризација се врши на основу резултата постигнутих у периоду од 1. јула прошле до 1. јула ове године, а спортисти ће у наредној буџетској години примати спортску стипендију.

Захтјев за категоризацију са пратећом документацијом може се поднијети у Градској управи Бањалука, а спортисти се на основу остварених резултата разврставају у четири категорије - заслужни спортиста, спортиста интернационалног, првог и другог разреда.

Потребно је доставити и увјерење о држављанству, увјерење матичног спортског савеза којим спортиста доказује да нема потписан професионални уговор са спортском организацијом и увјерење о пребивалишту/боравишту.

Спортиста треба да достави и увјерење да је активан члан спортске оранизације у којој је остварио спортски резултат, односно испуњење услова за категоризацију, записник са такмичења или службени билтен међународне спортске федерације и надлежног припадајућег спортског савеза или податке са званичних интернет страница припадајуће међународне федерације.

Из Одјељења за друштвене дјелатности наводе да овај вид подршке град Бањалука додјељује са намјером да се у оквиру системских рјешења пружи пуна подршка спортистима и њиховом даљем усавршавању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана