Zahtjevi za sportske stipendije do 15. jula

Srna
Zahtjevi za sportske stipendije do 15. jula

BANjALUKA - Sportisti iz Banjaluke i ove godine, najkasnije do 15. jula, mogu da se prijave za gradsku stipendiju na osnovu ostvarenih rezultata, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Kategorizacija se vrši na osnovu rezultata postignutih u periodu od 1. jula prošle do 1. jula ove godine, a sportisti će u narednoj budžetskoj godini primati sportsku stipendiju.

Zahtjev za kategorizaciju sa pratećom dokumentacijom može se podnijeti u Gradskoj upravi Banjaluka, a sportisti se na osnovu ostvarenih rezultata razvrstavaju u četiri kategorije - zaslužni sportista, sportista internacionalnog, prvog i drugog razreda.

Potrebno je dostaviti i uvjerenje o državljanstvu, uvjerenje matičnog sportskog saveza kojim sportista dokazuje da nema potpisan profesionalni ugovor sa sportskom organizacijom i uvjerenje o prebivalištu/boravištu.

Sportista treba da dostavi i uvjerenje da je aktivan član sportske oranizacije u kojoj je ostvario sportski rezultat, odnosno ispunjenje uslova za kategorizaciju, zapisnik sa takmičenja ili službeni bilten međunarodne sportske federacije i nadležnog pripadajućeg sportskog saveza ili podatke sa zvaničnih internet stranica pripadajuće međunarodne federacije.

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti navode da ovaj vid podrške grad Banjaluka dodjeljuje sa namjerom da se u okviru sistemskih rješenja pruži puna podrška sportistima i njihovom daljem usavršavanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana