За суфинансирање активности борачких организација 460.000 КМ

Срна
За суфинансирање активности борачких организација 460.000 КМ

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да ће ове године из градског буџета бити издвојено више од 460.000 КМ за суфинансирање активности борачких организација.

Радојичић је рекао новинарима у Бањалуци да седам борачких организација има статус удружења од интереса за Град које по том основу остварују право на одређено суфинансирање. 

Он је навео да постоје посебна средства за стамбено збрињавање у оквиру два активна програма. 

"Један је програм Владе Српске, која је прошле године расписала јавни позив, и други који је покренуо Град Бањалука, који је протеклих година додјељивао финансијска средства за стамбено збрињавање", навео је Радојичић. 

Он је рекао да је Град прошле године расписао нови позив за стамбено збрињавање, те да до сада имају више од 500 пријава. 

Радојичић је истакао да програм Владе Српске подразумијева градњу нових стамбених објеката, док програм Града Бањалука подразумијева додјелу финансијских средстава. 

"Град има ове године у буџету планирана финансијска средства, али зависи кад ћемо доћи до ранг-листе с обзиром на неколико стотина пријава и већ десетине жалби које су се појавиле", закључио је Радојичић. 

Организације које имају статус удружења од интереса за град су Борачка организација, Градска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Градски одбор СУБНОР-а, Градска организација ампутираца "Удас", Градско удружење бивших логораша Другог свјетског рата и њихових потомака, Савез логораша града Бањалуке и Удружење цивилних инвалида - жртава рата града Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана