Za sufinansiranje aktivnosti boračkih organizacija 460.000 KM

Srna
Za sufinansiranje aktivnosti boračkih organizacija 460.000 KM

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da će ove godine iz gradskog budžeta biti izdvojeno više od 460.000 KM za sufinansiranje aktivnosti boračkih organizacija.

Radojičić je rekao novinarima u Banjaluci da sedam boračkih organizacija ima status udruženja od interesa za Grad koje po tom osnovu ostvaruju pravo na određeno sufinansiranje. 

On je naveo da postoje posebna sredstva za stambeno zbrinjavanje u okviru dva aktivna programa. 

"Jedan je program Vlade Srpske, koja je prošle godine raspisala javni poziv, i drugi koji je pokrenuo Grad Banjaluka, koji je proteklih godina dodjeljivao finansijska sredstva za stambeno zbrinjavanje", naveo je Radojičić. 

On je rekao da je Grad prošle godine raspisao novi poziv za stambeno zbrinjavanje, te da do sada imaju više od 500 prijava. 

Radojičić je istakao da program Vlade Srpske podrazumijeva gradnju novih stambenih objekata, dok program Grada Banjaluka podrazumijeva dodjelu finansijskih sredstava. 

"Grad ima ove godine u budžetu planirana finansijska sredstva, ali zavisi kad ćemo doći do rang-liste s obzirom na nekoliko stotina prijava i već desetine žalbi koje su se pojavile", zaključio je Radojičić. 

Organizacije koje imaju status udruženja od interesa za grad su Boračka organizacija, Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Gradski odbor SUBNOR-a, Gradska organizacija amputiraca "Udas", Gradsko udruženje bivših logoraša Drugog svjetskog rata i njihovih potomaka, Savez logoraša grada Banjaluke i Udruženje civilnih invalida - žrtava rata grada Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana