За подршку родитељству 100.000 КМ

Г.С.
За подршку родитељству 100.000 КМ

БАЊАЛУКА - Расписан је јавни позив за суфинансирање процеса вантјелесне оплодње, а пријаве су отворене до 28. јуна, саопштено је из града.

- Опредијељеност Градске управе да подржи већи број парова у стицању потомства видљива је и кроз олакшице које су уведене прошле године. Јавни конкурс за додјелу једнократне новчане помоћи за суфинансирање трошкова једног поступка вантјелесне оплодње траје 90 дана. Осим дужег рока за пријаве, новим правилником такође је повећана и старосна граница за жене, па тако право на пријаву од сада имају жене до 45 година. Овом измјеном омогућено је да и жене са више од 42 године имају прилику да добију одређено суфинансирање - подсјетили су из Градске управе.

Пријаве се достављају Одјељењу за друштвене дјелатности, путем Пријемне канцеларије Градске управе, канцеларија 14, у затвореној коверти, са назнаком: “Јавни конкурс за додјелу једнократне новчане помоћи за суфинансирање трошкова једног поступка биомедицински потпомогнуте оплодње”, или путем поште - препоручено, на адресу: Град Бања Лука, Градска управа, Одјељење за друштвене дјелатности, Трг српских владара 1, 78 000 Бања Лука.

- Све информације у вези са јавним конкурсом могу се добити код самосталног стручног сарадника - координатора за здравство, путем телефона број: 051/244-444, локал 716, или директно, у канцеларији број 24 - кажу из града.

За ову подршку брачним паровима из градског буџета биће издвојено 100.000 КМ, а појединачни износ који ће бити додијељен за суфинансирање поступка вантјелесне оплодње износи 4.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана