Za podršku roditeljstvu 100.000 KM

G.S.
Za podršku roditeljstvu 100.000 KM

BANjALUKA - Raspisan je javni poziv za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje, a prijave su otvorene do 28. juna, saopšteno je iz grada.

- Opredijeljenost Gradske uprave da podrži veći broj parova u sticanju potomstva vidljiva je i kroz olakšice koje su uvedene prošle godine. Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka vantjelesne oplodnje traje 90 dana. Osim dužeg roka za prijave, novim pravilnikom takođe je povećana i starosna granica za žene, pa tako pravo na prijavu od sada imaju žene do 45 godina. Ovom izmjenom omogućeno je da i žene sa više od 42 godine imaju priliku da dobiju određeno sufinansiranje - podsjetili su iz Gradske uprave.

Prijave se dostavljaju Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave, kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: “Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje”, ili putem pošte - preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

- Sve informacije u vezi sa javnim konkursom mogu se dobiti kod samostalnog stručnog saradnika - koordinatora za zdravstvo, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 716, ili direktno, u kancelariji broj 24 - kažu iz grada.

Za ovu podršku bračnim parovima iz gradskog budžeta biće izdvojeno 100.000 KM, a pojedinačni iznos koji će biti dodijeljen za sufinansiranje postupka vantjelesne oplodnje iznosi 4.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana