За обнову куће Милановића 4,5 милиона КМ

Г.С.
За обнову куће Милановића 4,5 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Кућа Милановића биће комплетно обновљена, а након реконструкције постаће центар окупљања и одржавања културних манифестација.

До 5. децембра отворен је тендер за избор извођача радова овог објекта, који представља архитектонску и културну баштину нашег града.

Како је предвиђено, реконструкција ће подразумијевати конструктивну санацију оштећених дијелова објекта, санацију свих оштећених дијелова и рестаурацију недостајућих дијелова објекта.

Након обнове, у објекту је планирано да буду сљедеће просторне цјелине: простор за мини концерте/пјесничке вечери, изложбени (галеријски простор), библиотека, простор за састанке, презентације, радионице.

Такође, у подруму објекта предвиђено је да буде смјештен кафе-бар те простор за музичке догађаје, стенд ап комедије, пјесничке вечери.

Завршетком обнове, биће употпуњен и изглед недавно уређеног шеталишта. Обнову заједно финансирају град и Влада Републике Српске, а за ову намјену биће издвојено око 4,5 милиона КМ.

Кућа Милановића је за град изузетно важан објекат и има архитектонски, амбијентални значај, али и историјски значај с обзиром на то да се налази у зони заштите и да датира још из периода Аустро-Угарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана