За нову расвјету ове године 150.000 КМ

Агенције
За нову расвјету ове године 150.000 КМ

БАЊАЛУКА - За градњу расвјете у овој години у буџету града Бањалука планирано је 150.000 КМ, што ће бити искориштено за ново освјетљење дијела више улица и насеља у урбаном и сеоском подручју.

Из градског Одјељења за комуналне послове истичу да је у току и велики пројекат замјене постојеће градске расвјете ЛЕД свјетиљкама, који је започео јесенас и обухвата замјену 1.537 свјетиљки у 45 улица на подручју мјесних заједница Центар, Старчевица, Обилићево, Ада и Дебељаци, гдје је прошлог викенда пуштена у функцију нова расвјета. 

Овај заједнички пројекат са Развојним пројектом УН (УНДП) биће настављен и током ове године, када ће бити замијењено још 1.500 свјетиљки у насељима Врбања, Чесма, те Лазарево један и два, саопштено је из Градске управе. 

Од синоћ је у функцији око пола километра нове расвјете у насељу Паприковац, а освијетљен је спој улица Јована Рашковића и Љевчанске. 

Из Градске управе најављују да ће сљедеће седмице нову расвјету добити и мјештани Љубачева, те Универзитетски кампус гдје су у току радови. 

Ријеч је о наставку градње расвјете у укупној дужини од око пет километара, која ће у овом пакету обухватити више локација на ширем подручју Бањалуке. 

У Одјељењу за комуналне послове навели су да слиједе и радови у улицама Београдска, Краља Александра Првог Карађорђевића, Деспота Стефана Лазаревића, Симе Милић Јоргић, те на подручју насеља Бронзани Мајдан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана