Za novu rasvjetu ove godine 150.000 KM

Agencije
Za novu rasvjetu ove godine 150.000 KM

BANjALUKA - Za gradnju rasvjete u ovoj godini u budžetu grada Banjaluka planirano je 150.000 KM, što će biti iskorišteno za novo osvjetljenje dijela više ulica i naselja u urbanom i seoskom području.

Iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove ističu da je u toku i veliki projekat zamjene postojeće gradske rasvjete LED svjetiljkama, koji je započeo jesenas i obuhvata zamjenu 1.537 svjetiljki u 45 ulica na području mjesnih zajednica Centar, Starčevica, Obilićevo, Ada i Debeljaci, gdje je prošlog vikenda puštena u funkciju nova rasvjeta. 

Ovaj zajednički projekat sa Razvojnim projektom UN (UNDP) biće nastavljen i tokom ove godine, kada će biti zamijenjeno još 1.500 svjetiljki u naseljima Vrbanja, Česma, te Lazarevo jedan i dva, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Od sinoć je u funkciji oko pola kilometra nove rasvjete u naselju Paprikovac, a osvijetljen je spoj ulica Jovana Raškovića i Ljevčanske. 

Iz Gradske uprave najavljuju da će sljedeće sedmice novu rasvjetu dobiti i mještani Ljubačeva, te Univerzitetski kampus gdje su u toku radovi. 

Riječ je o nastavku gradnje rasvjete u ukupnoj dužini od oko pet kilometara, koja će u ovom paketu obuhvatiti više lokacija na širem području Banjaluke. 

U Odjeljenju za komunalne poslove naveli su da slijede i radovi u ulicama Beogradska, Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Despota Stefana Lazarevića, Sime Milić Jorgić, te na području naselja Bronzani Majdan.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana