За два мјесеца 22 саобраћајна прекршаја у улици Браће Југовића

Александар Стојановић
За два мјесеца 22 саобраћајна прекршаја у улици Браће Југовића

БАЊАЛУКА - Након што је срушена "кућа на путу" у улици Браће Југовића и измијењен режим саобраћаја, мјештани нису одахнули, него страхују од несавјесних возача који брзо возе, не поштујући саобраћајну сигнализацију.

Према ријечима мјештана, проблем је настао након што је крајем августа на укрштању Браће Југовића са Пионирском улицом дошло до измјене режима саобраћаја.

- Ова улица је некада била једносмјерна и аутомобили који су долазили из правца Пионирске улице имали су првенство пролаза, а сада је дошло до измјене. 

Саобраћај у нашој улици се одвија двосмјерно, а у Пионирској улици постављен је знак "стоп".

Међутим, већина возача то не примијети и, пошто су навикли на стара правила, непажљиво улазе у раскрсницу, због чега је свима угрожена безбједност - рекао је мјештанин улице Браће Југовића који се представио као Дарко.

Он је додао да је један од највећих проблема и недостатак сигнализације о ограничењу брзине, јер возачи, иако је школа у близини, пролазе брзо, чиме угрожавају и пјешаке.

- Од новог дијела источног транзита, кроз улицу Гаврила Принципа, постоји ограничење од 40 километара на сат, али овдје га нема и појединци возе невјероватно брзо. Усљед такве вожње, један возач је излетио с пута, ударио и прилично ми оштетио ограду. На срећу, није озбиљније повријеђен - казао је житељ ове улице.

Из Полицијске управе (ПУ) Бањалука "Гласу Српске" су рекли да је у тој улици у посљедња два мјесеца забиљежен велики број прекршаја.

- Полицијски службеници су у периоду од 1. септембра до 31. октобра уочили и санкционисали 22 саобраћајна прекршаја - навели су из ПУ Бањалука.

Из Одјељења за саобраћај и путеве казали су да није било жалби мјештана у вези са нарушавањем безбједности саобраћаја, нити да је било пријава за честа прекорачења брзине возача.

- У тој улици важи опште ограничење брзине за град, које износи 50 километара на сат. На наведеној локацији је постављена сва прописна вертикална и обиљежена хоризонтална саобраћајна сигнализација, уз обострано изграђене тротоаре за кретање пјешака - рекли су из Одјељења за саобраћај и путеве. 

Одборник у Скупштини града и стручњак за саобраћај Миленко Јаћимовић казао је да, иако постоји опште ограничење брзине за насељена мјеста, у случају већег броја прекршаја на одређеним мјестима требало би појачати полицијску контролу, поставити одговарајућу сигнализацију и радити на едукацији возача

 

Снимак

На друштвеним мрежама недавно је освануо снимак саобраћајне несреће која се десила на укрштању улица Браће Југовића и Гаврила Принципа, а узрок је био непоштивање саобраћајне сигнализације.

- Полицијски службеници извршили су увиђај, а у саобраћајној несрећи су учествовала два аутомобила. Причињена је материјална штета и није било повријеђених лица - рекли су из Полицијске управе Бањалука

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана