За бољу електромрежу 2,5 милиона КМ

А. С.
За бољу електромрежу 2,5 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Неколико хиљада становника ширег подручја града требало би да има знатно квалитетније снабдијевање струјом, јер је “Електрокрајина” започела велики пројекат реконструкције и модернизације електродистрибутивне мреже, вриједан више од 2,5 милиона КМ.

- Трогодишњи пројекат у првој фази подразумијева подизање нових бетонских стубова и постављање нових проводника на четири далеководна правца и 39 нисконапонских трафо-подручја, чиме ће више хиљада купаца у граду добити далеко квалитетније снабдијевање електричном енергијом - кажу у “Електрокрајини”.

Како додају, пројекат је спроведен у Дебељацима, тренутно се ради на подручју Пријечана, а биће настављен и у насељима Чесма и Мађир.

- У другој фази пројекта радиће се на измјештању мјерних мјеста, односно бројила из објеката потрошње и уградњи бројила са даљинским очитавањем електричне енергије, што ће довести до поузданијег и економичнијег обрачуна потрошње електричне енергије и значајног смањења дистрибутивних губитака - наводе из “Електрокрајине”.

Мјештанин насеља Дебељаци Далибор Ивић изразио је наду да ће нова мрежа побољшати испоруку електричне енергије у овом насељу.

- Често је долазило до прекида и надамо се да ће ти проблеми сада бити отклоњени - истакао је Ивић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана