Za bolju elektromrežu 2,5 miliona KM

A. S.
Za bolju elektromrežu 2,5 miliona KM

BANjALUKA - Nekoliko hiljada stanovnika šireg područja grada trebalo bi da ima znatno kvalitetnije snabdijevanje strujom, jer je “Elektrokrajina” započela veliki projekat rekonstrukcije i modernizacije elektrodistributivne mreže, vrijedan više od 2,5 miliona KM.

- Trogodišnji projekat u prvoj fazi podrazumijeva podizanje novih betonskih stubova i postavljanje novih provodnika na četiri dalekovodna pravca i 39 niskonaponskih trafo-područja, čime će više hiljada kupaca u gradu dobiti daleko kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom - kažu u “Elektrokrajini”.

Kako dodaju, projekat je sproveden u Debeljacima, trenutno se radi na području Priječana, a biće nastavljen i u naseljima Česma i Mađir.

- U drugoj fazi projekta radiće se na izmještanju mjernih mjesta, odnosno brojila iz objekata potrošnje i ugradnji brojila sa daljinskim očitavanjem električne energije, što će dovesti do pouzdanijeg i ekonomičnijeg obračuna potrošnje električne energije i značajnog smanjenja distributivnih gubitaka - navode iz “Elektrokrajine”.

Mještanin naselja Debeljaci Dalibor Ivić izrazio je nadu da će nova mreža poboljšati isporuku električne energije u ovom naselju.

- Često je dolazilo do prekida i nadamo se da će ti problemi sada biti otklonjeni - istakao je Ivić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana