За 15 захтјева за суфинансирање вантјелесне оплодње 60.000 км

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Град Бањалука подржаће 15 захтјева за суфинансирање једног покушаја вантјелесне оплодње, за шта ће из градског буџета бити издвојено 60.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

Појединачни износ који ће бити додијељен за суфинансирање процеса вантјелесне оплодње је 4.000 КМ.

Према подацима градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, од укупног броја одобрених захтјева, четири се односе на особе које желе да прошире потомство.

Из Градске управе наводе да су на конкурс, који је затворен 30. јуна, пристигла укупно 22 захтјева, а могле су се пријавити жене до 42 године које су искористиле право на три поступка биомедицински потпомогнуте оплодње на терет средстава Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

Такође, било је потребно да у моменту подношења пријаве на конкурс један од брачних супружника има пребивалиште на подручју града Бањалуке у непрекидном трајању од четири године и дуже. Овогодишњим буџетом Града Бањалука за ове намјене било је обезбијеђено укупно 70.000 КМ.

Из Градске управе подсјећају да је прошле године подршку Града добило 14 захтјева, за шта је из буџета издвојено 56.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана