Вукајловић: Алексић добио отказ због теже повреде радне дужности

Срна
Вукајловић: Алексић добио отказ због теже повреде радне дужности

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора бањалучког Јавног предузећа „Аквана“ Велибор Вукајловић рекао је да је бивши радник овог предузећа Бојан Алексић отказ добио због теже повреде радне дужности.

-Поменути радник је боловање отворио 15. марта, на дан када је објављена нова систематизација у „Аквани“. Он је био незадовољан новим распоредом радних мјеста, иако још ниједном раднику није било уручено никакво рјешење - рекао је Вукајловић новинарима у Бањалуци.

Вукајловић тврди да се Алексић, након што је отворио боловање, свакодневно појављивао у предузећу и узнемиравао раднике, те да је Управа предузећа посумњала у његове налазе и боловање и заказала ванредни медицински преглед.

-Трочлана медицинска комисија констатовала је да је он способан за рад. На основу тога он је учинио тежу повреду радне дужности, односно злоупотребу права на боловање - напоменуо је Вукајловић.

Он је рекао да нису тачне Алексићеве тврдње да је на његово радно мјесто запослена супруга одборника ПДП-а у Скупштини града Бањалука, те да је систематизацијом његово радно мјесто угашено.

Вукајловић је рекао да није истина ни да је предузеће у којем је запослен члан Надзорног одбора „Акване“ чистило ово предузеће, нити да су тачни подаци да је запослено 11 нових радника.

-У „Аквани“ је у посљедње вријеме запослено пет радника на одређено вријеме због отварања сезоне на воденом парку. И сада нам недостаје радника, али због блокаде рачуна предузећа то нисмо у могућности - рекао је Вукајловић.

Бојан Алексић, отпуштени радник Јавног предузећа „Аквана“, рекао је данас новинарима у Бањалуци да је из овог предузећа отпуштен нелегално, те да ће своја права тражити на суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана