Vukajlović: Aleksić dobio otkaz zbog teže povrede radne dužnosti

Srna
Vukajlović: Aleksić dobio otkaz zbog teže povrede radne dužnosti

BANjALUKA - Vršilac dužnosti direktora banjalučkog Javnog preduzeća „Akvana“ Velibor Vukajlović rekao je da je bivši radnik ovog preduzeća Bojan Aleksić otkaz dobio zbog teže povrede radne dužnosti.

-Pomenuti radnik je bolovanje otvorio 15. marta, na dan kada je objavljena nova sistematizacija u „Akvani“. On je bio nezadovoljan novim rasporedom radnih mjesta, iako još nijednom radniku nije bilo uručeno nikakvo rješenje - rekao je Vukajlović novinarima u Banjaluci.

Vukajlović tvrdi da se Aleksić, nakon što je otvorio bolovanje, svakodnevno pojavljivao u preduzeću i uznemiravao radnike, te da je Uprava preduzeća posumnjala u njegove nalaze i bolovanje i zakazala vanredni medicinski pregled.

-Tročlana medicinska komisija konstatovala je da je on sposoban za rad. Na osnovu toga on je učinio težu povredu radne dužnosti, odnosno zloupotrebu prava na bolovanje - napomenuo je Vukajlović.

On je rekao da nisu tačne Aleksićeve tvrdnje da je na njegovo radno mjesto zaposlena supruga odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, te da je sistematizacijom njegovo radno mjesto ugašeno.

Vukajlović je rekao da nije istina ni da je preduzeće u kojem je zaposlen član Nadzornog odbora „Akvane“ čistilo ovo preduzeće, niti da su tačni podaci da je zaposleno 11 novih radnika.

-U „Akvani“ je u posljednje vrijeme zaposleno pet radnika na određeno vrijeme zbog otvaranja sezone na vodenom parku. I sada nam nedostaje radnika, ali zbog blokade računa preduzeća to nismo u mogućnosti - rekao je Vukajlović.

Bojan Aleksić, otpušteni radnik Javnog preduzeća „Akvana“, rekao je danas novinarima u Banjaluci da je iz ovog preduzeća otpušten nelegalno, te da će svoja prava tražiti na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana