Вучић предложен за највише признање града Бањалука

Срна
Вучић предложен за највише признање града Бањалука

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић изнио је данас приједлог СНСД-а да се предсједнику Србије Александру Вучићу поводом 22. априла – Дана града Бањалука додијели највише градско признање "Кључ града" са Повељом "Почасни грађанин".

Ђајић је рекао новинарима у Бањалуци да је овакву одлуку којом Вучића предлажу за највише градско признање донио Градски одбора СНСД-а са грађанима и руководством странке.

- Велики је Вучићев допринос за развој града Бањалуке и Републике Српске и то су грађани овог града, али и СНСД-а препознали и част нам је и жеља да добије ту престижну награду и да постане почасни грађанин Бањалуке - навео је Ђајић.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да странка у потпуности подржава и поздравља приједлог Градског одбора.
- Сматрамо да су разлози за овакав приједлог и те како очигледни и да их није потребно посебно објашњавати. Али, оно што ипак морамо да кажемо јесте да су односи Српске и Србије у мандату Вучића доживјели врхунац - рекао је Ковачевић Срни.

Он је навео да дефинитивно Република Српска у Вучићевом мандату увијек може рачунати на подршку и помоћ Србије.

- Бројни су примјери такве подршке широм Српске, али наравно и широм нашег главног града Бањалуке - нагласио је Ковачевић.
Из тог разлога, додао је он, у СНСД-у су апсолутно увјерени да ће Скупштина града прихватити такав приједлог Градског одбора СНСД-а Бањалука и да ће на Дан града Бањалука Кључ града са Повељом "Почасни грађанин Бањалуке" бити и уручен предсједнику Србије, пријатељу Републике Српске, Александру Вучићу.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана