Vučić predložen za najviše priznanje grada Banjaluka

Srna
Vučić predložen za najviše priznanje grada Banjaluka

BANjALUKA - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić iznio je danas prijedlog SNSD-a da se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom 22. aprila – Dana grada Banjaluka dodijeli najviše gradsko priznanje "Ključ grada" sa Poveljom "Počasni građanin".

Đajić je rekao novinarima u Banjaluci da je ovakvu odluku kojom Vučića predlažu za najviše gradsko priznanje donio Gradski odbora SNSD-a sa građanima i rukovodstvom stranke.

- Veliki je Vučićev doprinos za razvoj grada Banjaluke i Republike Srpske i to su građani ovog grada, ali i SNSD-a prepoznali i čast nam je i želja da dobije tu prestižnu nagradu i da postane počasni građanin Banjaluke - naveo je Đajić.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da stranka u potpunosti podržava i pozdravlja prijedlog Gradskog odbora.
- Smatramo da su razlozi za ovakav prijedlog i te kako očigledni i da ih nije potrebno posebno objašnjavati. Ali, ono što ipak moramo da kažemo jeste da su odnosi Srpske i Srbije u mandatu Vučića doživjeli vrhunac - rekao je Kovačević Srni.

On je naveo da definitivno Republika Srpska u Vučićevom mandatu uvijek može računati na podršku i pomoć Srbije.

- Brojni su primjeri takve podrške širom Srpske, ali naravno i širom našeg glavnog grada Banjaluke - naglasio je Kovačević.
Iz tog razloga, dodao je on, u SNSD-u su apsolutno uvjereni da će Skupština grada prihvatiti takav prijedlog Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i da će na Dan grada Banjaluka Ključ grada sa Poveljom "Počasni građanin Banjaluke" biti i uručen predsjedniku Srbije, prijatelju Republike Srpske, Aleksandru Vučiću.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana