Вртић у Врбањи отвара врата малишанима

Ј. Т.
Вртић у Врбањи отвара врата малишанима

БАЊАЛУКА - Нови вртић у Врбањи, чија изградња је у завршној фази, ускоро ће отворити врата, саопштено је из Градске управе. Из Одјељења за комуналне послове потврдили су да су завршени унутрашњи радови.

- Објекат је опремљен, а у току је спољно уређење како би ова предшколска установа ускоро била стављена у функцију - навели су из одјељења.

Додали су да је објекат саграђен у близини школе у Врбањи, што граничи са Дебељацима, а корист ће имати родитељи из оба насеља.

- Град је издвојио и средства за обнову столарије на Основној школи “Станко Ракита” у Врбањи, тако да су ђаци и наставници добили боље услове за рад - казали су из одјељења.

Додали су да су у току и завршни радови на траси канализације на коју ће овај предшколски објекат бити прикључен, а град је у изградњу вртића уложио 642.000 КМ.

- Републички секретаријат за избјегла и расељена лица је суфинансирао изградњу објекта у износу од 47.500 КМ, а са Министарством за људска права и избјеглице БиХ потписан је споразум за суфинансирање спољног уређења око објекта вртића у износу од 50.000 КМ - навели су из одјељења.

Будући вртић намијењен је за смјештај 50 малишана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана