Vrtić u Vrbanji otvara vrata mališanima

J. T.
Vrtić u Vrbanji otvara vrata mališanima

BANjALUKA - Novi vrtić u Vrbanji, čija izgradnja je u završnoj fazi, uskoro će otvoriti vrata, saopšteno je iz Gradske uprave. Iz Odjeljenja za komunalne poslove potvrdili su da su završeni unutrašnji radovi.

- Objekat je opremljen, a u toku je spoljno uređenje kako bi ova predškolska ustanova uskoro bila stavljena u funkciju - naveli su iz odjeljenja.

Dodali su da je objekat sagrađen u blizini škole u Vrbanji, što graniči sa Debeljacima, a korist će imati roditelji iz oba naselja.

- Grad je izdvojio i sredstva za obnovu stolarije na Osnovnoj školi “Stanko Rakita” u Vrbanji, tako da su đaci i nastavnici dobili bolje uslove za rad - kazali su iz odjeljenja.

Dodali su da su u toku i završni radovi na trasi kanalizacije na koju će ovaj predškolski objekat biti priključen, a grad je u izgradnju vrtića uložio 642.000 KM.

- Republički sekretarijat za izbjegla i raseljena lica je sufinansirao izgradnju objekta u iznosu od 47.500 KM, a sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH potpisan je sporazum za sufinansiranje spoljnog uređenja oko objekta vrtića u iznosu od 50.000 KM - naveli su iz odjeljenja.

Budući vrtić namijenjen je za smještaj 50 mališana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana