Вријеме је за нови уговор са превозницима

С. Б.
Вријеме је за нови уговор са превозницима

БАЊАЛУКА - Бањалучани неће плаћати скупље карте у јавном превозу, рекао је јуче предсједник Скупштине града Младен Илић.

- Имамо сасвим довољно новца у буџету да “угасимо пожар”. Дошло је вријеме и да разговарамо о новом уговору са превозницима, створили су се услови да сви заједно сједнемо за сто. Наравно да је нормално да превозници желе да послују у здравом амбијенту, дакле да буду у плусу, али морамо водити рачуна и о грађанима - рекао је Илић за РТРС.

Илић је додао да је јавни превоз веома важан за функционисање Бањалуке и да ће град убудуће повести рачуна о томе, правећи и студије изводљивости. Одборници су у уторак прихватили нови цјеновник карата у јавном превозу уз амандмане Клуба одборника СНСД, који, између осталог, предвиђају да поскупљење карата иде на терет града. Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је на сједници да град нема новца да реализује амандмане СНСД-а. Директор “Аутопревоза” Дејан Мијић јуче је рекао да неће коментарисати скупштинску одлуку док је не добије написмено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана