Vrijeme je za novi ugovor sa prevoznicima

S. B.
Vrijeme je za novi ugovor sa prevoznicima

BANjALUKA - Banjalučani neće plaćati skuplje karte u javnom prevozu, rekao je juče predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

- Imamo sasvim dovoljno novca u budžetu da “ugasimo požar”. Došlo je vrijeme i da razgovaramo o novom ugovoru sa prevoznicima, stvorili su se uslovi da svi zajedno sjednemo za sto. Naravno da je normalno da prevoznici žele da posluju u zdravom ambijentu, dakle da budu u plusu, ali moramo voditi računa i o građanima - rekao je Ilić za RTRS.

Ilić je dodao da je javni prevoz veoma važan za funkcionisanje Banjaluke i da će grad ubuduće povesti računa o tome, praveći i studije izvodljivosti. Odbornici su u utorak prihvatili novi cjenovnik karata u javnom prevozu uz amandmane Kluba odbornika SNSD, koji, između ostalog, predviđaju da poskupljenje karata ide na teret grada. Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je na sjednici da grad nema novca da realizuje amandmane SNSD-a. Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić juče je rekao da neće komentarisati skupštinsku odluku dok je ne dobije napismeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana