“Врапчићи” прослављају јубилеј уз нове и старе хитове

Сара Бојанић
“Врапчићи” прослављају јубилеј уз нове и старе хитове

БАЊАЛУКА - Дјечији хор “Врапчићи” одржаће 5. јула традиционални љетни концерт под називом “Врапчићи и пријатељи” на тврђави Кастел, а бројни мали и велики посјетиоци моћи ће да уживају у новим и старим хитовима.

Руководилац Дјечијег хора “Врапчићи” Бранислав Ђаковић казао је за “Глас Српске” да годишњем концерту на Кастелу сваке године присуствује велики број посјетилаца свих генерација те да исто очекује и овај пут.

Нагласио је да концерт почиње у 19.30 часова.

- Овај добро познати концерт је ушао у календар културних манифестација града Бањалука, што нам је посебно драго. Циљ нам је да афирмишемо стваралаштво за дјецу - казао је Ђаковић.

“Врапчићи” иза себе имају 17 објављених студијских албума и више од стотину ауторских пјесама и спотова, а о њиховом раду свједоче многобројне награде.

- Љетни концерт организујемо још од 2003. године, а сваке године његову успјешност потврђује присуство великог броја гостију, бивших чланова и афирмисаних пјевача - рекао је Ђаковић.

Навео је да имају потврду да ће и на наредни концерт доћи велики број гостију “Врапчића”.

- На концерту ће учествовати и пријатељи нашег хора - учесници фестивала “Мали композитор” и “Ђурђевданског фестивала” који ће заједно са “Врапчићима” отпјевати наше најпознатије хитове - нагласио је Ђаковић.

Додао је да хор чине малишани узраста од три до 12 година.

- У фебруару смо имали упис нових чланова и постали смо богатији за 22 нова малишана, који ће искреним дјечијим емоцијама дати све од себе да публика и ове године ужива у веселим тоновима добро познатих пјесама - додао је Ђаковић.

Нагласио је да “Врапчићи” сљедеће године прослављају 30 година постојања хора.

- План је да сљедеће године објавимо албум под називом “1993 - 2023”, а јубилеј ће бити увеличан и свечаном академијом у част три деценије постојања и рада “Врапчића” - нагласио је Ђаковић.

Нови албум

Поводом јубилеја, 30 година постојања, дјечији хор “Врапчићи” припрема нови албум.

- Тренутно су у припреми три или четири нове пјесме за које радимо матрице. Композитори ће, као и до сада, бити Свјетлана Милић, Младен Матовић, а продуцент је Тихомир Прерадовић - казао је Бранислав Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана