“Vrapčići” proslavljaju jubilej uz nove i stare hitove

Sara Bojanić
“Vrapčići” proslavljaju jubilej uz nove i stare hitove

BANjALUKA - Dječiji hor “Vrapčići” održaće 5. jula tradicionalni ljetni koncert pod nazivom “Vrapčići i prijatelji” na tvrđavi Kastel, a brojni mali i veliki posjetioci moći će da uživaju u novim i starim hitovima.

Rukovodilac Dječijeg hora “Vrapčići” Branislav Đaković kazao je za “Glas Srpske” da godišnjem koncertu na Kastelu svake godine prisustvuje veliki broj posjetilaca svih generacija te da isto očekuje i ovaj put.

Naglasio je da koncert počinje u 19.30 časova.

- Ovaj dobro poznati koncert je ušao u kalendar kulturnih manifestacija grada Banjaluka, što nam je posebno drago. Cilj nam je da afirmišemo stvaralaštvo za djecu - kazao je Đaković.

“Vrapčići” iza sebe imaju 17 objavljenih studijskih albuma i više od stotinu autorskih pjesama i spotova, a o njihovom radu svjedoče mnogobrojne nagrade.

- Ljetni koncert organizujemo još od 2003. godine, a svake godine njegovu uspješnost potvrđuje prisustvo velikog broja gostiju, bivših članova i afirmisanih pjevača - rekao je Đaković.

Naveo je da imaju potvrdu da će i na naredni koncert doći veliki broj gostiju “Vrapčića”.

- Na koncertu će učestvovati i prijatelji našeg hora - učesnici festivala “Mali kompozitor” i “Đurđevdanskog festivala” koji će zajedno sa “Vrapčićima” otpjevati naše najpoznatije hitove - naglasio je Đaković.

Dodao je da hor čine mališani uzrasta od tri do 12 godina.

- U februaru smo imali upis novih članova i postali smo bogatiji za 22 nova mališana, koji će iskrenim dječijim emocijama dati sve od sebe da publika i ove godine uživa u veselim tonovima dobro poznatih pjesama - dodao je Đaković.

Naglasio je da “Vrapčići” sljedeće godine proslavljaju 30 godina postojanja hora.

- Plan je da sljedeće godine objavimo album pod nazivom “1993 - 2023”, a jubilej će biti uveličan i svečanom akademijom u čast tri decenije postojanja i rada “Vrapčića” - naglasio je Đaković.

Novi album

Povodom jubileja, 30 godina postojanja, dječiji hor “Vrapčići” priprema novi album.

- Trenutno su u pripremi tri ili četiri nove pjesme za koje radimo matrice. Kompozitori će, kao i do sada, biti Svjetlana Milić, Mladen Matović, a producent je Tihomir Preradović - kazao je Branislav Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana