Велики одазив у хуманитарној акцији: За Слободаново лијечење продато скоро 1.000 пица

Д. Б.
Велики одазив у хуманитарној акцији: За Слободаново лијечење продато скоро 1.000 пица

БАЊАЛУКА - На хуманитарној акцији за Слободана Ковачевића (30) из Брода, којем је хитно потребна трансплантација срца, у суботу је продато скоро 1.000 пица, што је три пута више од очекивања организатора.

Грађани су, кажу организатори, чекали у редовима испред хотела “Јелена” у склопу тржног центра “Емпоријум” у Бањалуци како би купили пицу и на тај начин помогли у лијечењу младог Брођанина, којем је у фебруару на Клиничком центру Србије дијагностификована опасна болест срца која се углавном не препозна на вријеме па се и лијечење не започне на вријеме.

Један од организатора ове хуманитарне акције Синиша Малешевић рекао је да је одзив грађана био више него феноменалан, што потврђује чињеница да су више пута морали да набављају репроматеријал за пицу, коју су продавали по пет КМ. 

- Обезбиједили смо репроматеријал за припрему око 250 пица. Међутим, наша процјена је била погрешна, јер смо од десет до 12 сати потрошили све те намирнице. На брзину смо прикупили још материјала, а и хотел и ресторан “Јелена” су нам уступили нешто свог репроматеријала, захваљујући чему акција није стала - казао је Малешевић и додао је да су успјели да утроструче износ пица које су првобитно замислили да продају.

Према његовим ријечима, грађани су били сусретљиви, те су углавном остављали више новца. Међу њима је био и први човјек Бањалуке Драшко Станивуковић, који је обећао помоћ града за лијечење Ковачевића.

- Акција је трајала до неких 18 часова, јер више нисмо имали репроматеријала, иако је било много људи заинтересованих да учествују и због тога поново планирамо да је организујемо - казао је Малешевић.

Поред тога, грађани који желе да помогну, то могу и даље да ураде, између осталог, позивом на број 1457 и тако дарују једну КМ за Слободаново лијечење. Како болест напредује, срчани мишић све више слаби и смањује се његова пумпна функција, те је због озбиљности ситуације и животне угрожености Ковачевић индикован за трансплантацију срца коју је потребно што прије обавити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана