Veliki odaziv u humanitarnoj akciji: Za Slobodanovo liječenje prodato skoro 1.000 pica

D. B.
Veliki odaziv u humanitarnoj akciji: Za Slobodanovo liječenje prodato skoro 1.000 pica

BANjALUKA - Na humanitarnoj akciji za Slobodana Kovačevića (30) iz Broda, kojem je hitno potrebna transplantacija srca, u subotu je prodato skoro 1.000 pica, što je tri puta više od očekivanja organizatora.

Građani su, kažu organizatori, čekali u redovima ispred hotela “Jelena” u sklopu tržnog centra “Emporijum” u Banjaluci kako bi kupili picu i na taj način pomogli u liječenju mladog Brođanina, kojem je u februaru na Kliničkom centru Srbije dijagnostifikovana opasna bolest srca koja se uglavnom ne prepozna na vrijeme pa se i liječenje ne započne na vrijeme.

Jedan od organizatora ove humanitarne akcije Siniša Malešević rekao je da je odziv građana bio više nego fenomenalan, što potvrđuje činjenica da su više puta morali da nabavljaju repromaterijal za picu, koju su prodavali po pet KM. 

- Obezbijedili smo repromaterijal za pripremu oko 250 pica. Međutim, naša procjena je bila pogrešna, jer smo od deset do 12 sati potrošili sve te namirnice. Na brzinu smo prikupili još materijala, a i hotel i restoran “Jelena” su nam ustupili nešto svog repromaterijala, zahvaljujući čemu akcija nije stala - kazao je Malešević i dodao je da su uspjeli da utrostruče iznos pica koje su prvobitno zamislili da prodaju.

Prema njegovim riječima, građani su bili susretljivi, te su uglavnom ostavljali više novca. Među njima je bio i prvi čovjek Banjaluke Draško Stanivuković, koji je obećao pomoć grada za liječenje Kovačevića.

- Akcija je trajala do nekih 18 časova, jer više nismo imali repromaterijala, iako je bilo mnogo ljudi zainteresovanih da učestvuju i zbog toga ponovo planiramo da je organizujemo - kazao je Malešević.

Pored toga, građani koji žele da pomognu, to mogu i dalje da urade, između ostalog, pozivom na broj 1457 i tako daruju jednu KM za Slobodanovo liječenje. Kako bolest napreduje, srčani mišić sve više slabi i smanjuje se njegova pumpna funkcija, te je zbog ozbiljnosti situacije i životne ugroženosti Kovačević indikovan za transplantaciju srca koju je potrebno što prije obaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana