Велика заинтересованост Бањалучана за вакцинацију

Aнадолија
Велика заинтересованост Бањалучана за вакцинацију

БАЊАЛУКА - Више стотина грађана Бањалуке старијих од 65 година данас су чекали испред хале „Бањалучког велесајма“ како би се вакцинисали против вируса корона без претходног позивања и наручивања за термин вакцинације.

Како је и најављено из бањалучког Дома здравља, данас је у периоду од 11 до 15 часова организована вакцинација без заказивања, вакцином произвођача „АстраЗенека“.

Марица Симић данас је примила вакцину јер сматра да ће тако бити безбједна и моћи ће живјети без страха од вируса.

- Свако треба да дође да се вакцинише. То је грађанска дужност и хвала здравственим радницима за ово, што се брину за нас и што се боре - казала је она.

Јован Матавуљ рекао је да се одлучио на вакцинацију пратећи ситуацију у земљи и свијету.

-Логично је да човјек мало озбиљније размишља, а можда постоји и некава доза страха. Одлучио сам да се вакцинишем, без обзира на то што је у питању вакцина „АстраЗенека“, а било је доста контрадикторних информација, али вакцина је вакцина и што је сигурно - сигурно је - рекао је Матавуљ и додао да вјерује и нада се да вакцине могу зауставити пандемију.

Похвалио је медицинске раднике и волонтере на „Бањалучком велесајму“ за организацију вакцинације.

Руководилац вакциналног пункта Биљана Млађеновић рекла је да су обезбиједили довољан број вакцина и да ће бити вакцинисани све особе старије од 65 година које до 15 часова дођу у „Бањалучки велесајам“.

Нагласила је да едуковани тимови прије апликације вакцине раде љекарске прегледе и дају дозволе за вакцинацију.

-Велика је заинтересованост грађана данас, рачунам да бисмо од 11 до 15 часова могли да вакцинишемо 300 до 500 грађана у зависности од одзива - казала је она.

Масовна вакцинација против вируса корона грађана старијих од 65 година на вакциналном пункту у хали „Бањалучког велесајма“ у Бањалуци почела је 29. марта. Максимални капацитет овог простора је до 1.000 особа дневно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана