Velika zainteresovanost Banjalučana za vakcinaciju

Anadolija
Velika zainteresovanost Banjalučana za vakcinaciju

BANjALUKA - Više stotina građana Banjaluke starijih od 65 godina danas su čekali ispred hale „Banjalučkog velesajma“ kako bi se vakcinisali protiv virusa korona bez prethodnog pozivanja i naručivanja za termin vakcinacije.

Kako je i najavljeno iz banjalučkog Doma zdravlja, danas je u periodu od 11 do 15 časova organizovana vakcinacija bez zakazivanja, vakcinom proizvođača „AstraZeneka“.

Marica Simić danas je primila vakcinu jer smatra da će tako biti bezbjedna i moći će živjeti bez straha od virusa.

- Svako treba da dođe da se vakciniše. To je građanska dužnost i hvala zdravstvenim radnicima za ovo, što se brinu za nas i što se bore - kazala je ona.

Jovan Matavulj rekao je da se odlučio na vakcinaciju prateći situaciju u zemlji i svijetu.

-Logično je da čovjek malo ozbiljnije razmišlja, a možda postoji i nekava doza straha. Odlučio sam da se vakcinišem, bez obzira na to što je u pitanju vakcina „AstraZeneka“, a bilo je dosta kontradiktornih informacija, ali vakcina je vakcina i što je sigurno - sigurno je - rekao je Matavulj i dodao da vjeruje i nada se da vakcine mogu zaustaviti pandemiju.

Pohvalio je medicinske radnike i volontere na „Banjalučkom velesajmu“ za organizaciju vakcinacije.

Rukovodilac vakcinalnog punkta Biljana Mlađenović rekla je da su obezbijedili dovoljan broj vakcina i da će biti vakcinisani sve osobe starije od 65 godina koje do 15 časova dođu u „Banjalučki velesajam“.

Naglasila je da edukovani timovi prije aplikacije vakcine rade ljekarske preglede i daju dozvole za vakcinaciju.

-Velika je zainteresovanost građana danas, računam da bismo od 11 do 15 časova mogli da vakcinišemo 300 do 500 građana u zavisnosti od odziva - kazala je ona.

Masovna vakcinacija protiv virusa korona građana starijih od 65 godina na vakcinalnom punktu u hali „Banjalučkog velesajma“ u Banjaluci počela je 29. marta. Maksimalni kapacitet ovog prostora je do 1.000 osoba dnevno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana