Ватрогасци имали пуне руке посла: Гасили запаљене контејнере на Мањачи

Маја Станојевић
Ватрогасци имали пуне руке посла: Гасили запаљене контејнере на Мањачи

БАЊАЛУКА - Ватрогасна бригада је посљедњих дана имала пуне руке посла гасећи многобројне пожаре, а између осталог, много посла задали су им и несавјесни становници, који су из непажње запалили неколико контејнера.

Командант Професионалне ватрогасне бригаде Бањалука Мирослав Малинић рекао је за “Глас Српске” да свакодневно гасе запаљене контејнере на подручју града.

- Ови пожари су углавном узроковани људским немаром, јер појединци истресају жар или чак намјерно пале смеће у контејнерима - истакао је Малинић.

Према његовим ријечима, неколико таквих пожара избило је током викенда, а горјела су четири контејнера на потезу од улице Мањачких устаника до насеља Кола.

- На интервенцију су изашла два ватрогасца са возилом, а ватра је успјешно угашена, уз помоћ мјештана - рекао је Малинић.

Такође, у два наврата током викенда горјели су контејнери и на Мањачком путу, гдје су такође интервенисале ватрогасне екипе са возилима.

- У улици Краља Петра Првог Карађорђевића неко је запалио смеће, а пожар су гасила два ватрогасца са возилом - казао је Малинић.

Како је истакао, ових дана ватрогасци су поново гасили бројне пожаре на отвореном, настале најчешће због крчења њива и ливада. Екипе су током викенда интервенисале због пожара на отвореном у Горњој Пискавици, Павловцу и Радосавској.

- Претпостављам да ће због најављеног захлађења и кише која нас очекује наредних дана бити смањен број ових интервенција на гашењу пожара узрокованих паљењем ниског растиња. Након тога очекујемо да ће бити мање таквих пожара, јер ће почети и вријеме вегетације - истакао је Малинић.

Из Ватрогасне бригаде поново су апеловали на становнике да не пале ниско растиње, јер то може довести до пожара већих размјера те угрозити и људске животе.

- Ако грађани нису сигурни да могу држати ватру под контролом и ако не могу испунити минималне безбједносне услове, дужни су да на вријеме обавијесте ватрогасну јединицу - казао је Малинић.

Поплава

Из Ватрогасне бригаде су на “Фејсбук” страници објавили да су имали интервенције техничке природе усљед поплава.

- Три ватрогасца са возилом имала су за викенд интервенцију након дојаве о поплави у улици Јосифа Панчића, чији је узрок пуцање пластичне водоводне цијеви - рекао је Малинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана