Ватрогасци и Цивилна заштита чистили корито Врбаса у Трапистима

Srna
Ватрогасци и Цивилна заштита чистили корито Врбаса у Трапистима

БАЊАЛУКА - Припадници Ватрогасне бригаде и Цивилне заштите Бањалука данас су чистили дио корита ријеке Врбас у населју Траписти, гдје је уклоњена већа количина дрвећа и смећа.

Акција је спроведена у оквиру настојања да се у што већој мјери очисте сви водотокови пред кишну сезону.

Шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне бригаде Младен Ћућун рекао је да је ово била и иницијатива Удружења грађана "Лендрин млин" да се уреди овај дио обале Врбаса, омилјеног окуплјалишта за мјештане населја Лазарево, Траписти и околних населја гдје су дрвеће и веће гране стварали природну брану на којој се накуплјало смеће, а уједно је постојала и могућност да дође до ерозије обале.

Из Градске управе подсјећају да је на Лендрином млину годинама одржавана позната манифестација "Котлићијада" у оквиру манифестације "ЛЈето на Врбасу".

У Удруженју "Лендрин млин" истичу да су веома заинтересовани да се поново организује ова манифестација, те да је значајно да се одржава корито Врбаса.

"У сараднји са Градском управом желимо да уредимо корито и обале Врбаса и да поново покренемо манифестацију, која је за кратко вријеме постала препознатлјива у цијелом граду, али је угашена послије смрти првог предсједника Удруженја Славка Чикића", каже један од покретача ове иницијативе и члан Удружења Филип Косановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана