Vatrogasci i Civilna zaštita čistili korito Vrbasa u Trapistima

Srna
Vatrogasci i Civilna zaštita čistili korito Vrbasa u Trapistima

BANjALUKA - Pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite Banjaluka danas su čistili dio korita rijeke Vrbas u naselju Trapisti, gdje je uklonjena veća količina drveća i smeća.

Akcija je sprovedena u okviru nastojanja da se u što većoj mjeri očiste svi vodotokovi pred kišnu sezonu.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne brigade Mladen Ćućun rekao je da je ovo bila i inicijativa Udruženja građana "Lendrin mlin" da se uredi ovaj dio obale Vrbasa, omiljenog okupljališta za mještane naselja Lazarevo, Trapisti i okolnih naselja gdje su drveće i veće grane stvarali prirodnu branu na kojoj se nakupljalo smeće, a ujedno je postojala i mogućnost da dođe do erozije obale.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je na Lendrinom mlinu godinama održavana poznata manifestacija "Kotlićijada" u okviru manifestacije "LJeto na Vrbasu".

U Udruženju "Lendrin mlin" ističu da su veoma zainteresovani da se ponovo organizuje ova manifestacija, te da je značajno da se održava korito Vrbasa.

"U saradnji sa Gradskom upravom želimo da uredimo korito i obale Vrbasa i da ponovo pokrenemo manifestaciju, koja je za kratko vrijeme postala prepoznatljiva u cijelom gradu, ali je ugašena poslije smrti prvog predsjednika Udruženja Slavka Čikića", kaže jedan od pokretača ove inicijative i član Udruženja Filip Kosanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana