Уз опрез и поштовање мјера до кондиције

Маја Станојевић
Уз опрез и поштовање мјера до кондиције

Теретане и фитнес центри, након принудне паузе током марта из епидемиолошких разлога, поново су постали омиљена мјеста рекреативаца и спортиста, уз придржавање свих препоручених мјера за сузбијање заразе вирусом корона.

Власници објеката за вјежбање и рекреацију рекли су да се придржавају свих епидемиолошких мјера које су на снази од када је проглашена пандемија вируса корона. Након зимске паузе и празника, многи су одлучили да се на вријеме почну спремати за лијепе дане, када ће моћи поносно да покажу извајане мишиће.

Фитнес инструктор у студију “Суприм” Александра Кецман рекла је за “Глас Српске” да ове сезоне имају велики број чланова заинтересованих за рекреацију.

- Много је боља ситуација него прошле године. Поред редовних чланова, имамо и нових корисника који су заинтересовани за ову врсту физичке активности - казала је Кецманова.

Фитнес инструктор у теретани “Универзум” Горан Ђурица каже да је прилично задовољан одзивом корисника, с обзиром на то да због епидемиолошке ситуације нису могли да отворе објекат на почетку сезоне.

- Пандемија вируса корона нам је донијела много проблема. С обзиром на то да смо отворили теретану средином априла, примјетно је да су се наши корисници полако почели враћати својим редовним активностима - рекао је Ђурица.

Фитнес инструктор у “Кецман студију” Саша Кецман казао је да је период обуставе рада теретана доста утицао не само на физичко здравље већ и на психу рекреативаца, који су навикли да се редовно баве физичким активностима.

- С обзиром на то да је у питању мањи фитнес простор, задовољан сам одзивом редовних и нових чланова. Много заинтересованих се пријавило, па смо одлучили да чланове распоредимо у мање групе, поштујући све епидемиолошке мјере - рекао је Кецман.

Бањалучанка Сузана Т. рекла је за “Глас Српске” да се радује поновном враћању теретани јер је навикла редовно да тренира.

- Иако сам тренирала у кућној варијанти, много је бољи рад у теретани јер пружа већи спектар могућности и напретка због фитнес справа и опреме - рекла је ова рекреативка.

Дезинфекција

У теретанама и фитнес центрима је и даље обавезна свакодневна дезинфекција просторија и справа ради сузбијања ризика од заразе вирусом корона. 

- Рекреативци обавезно држе дистанцу од два метра, перу руке, те носе чисте пешкире и патике, док ношење маски за вријеме тренинга није обавезно - казао је фитнес инструктор у теретани “Универзум” Горан Ђурица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана