Uz oprez i poštovanje mjera do kondicije

Maja Stanojević
Uz oprez i poštovanje mjera do kondicije

Teretane i fitnes centri, nakon prinudne pauze tokom marta iz epidemioloških razloga, ponovo su postali omiljena mjesta rekreativaca i sportista, uz pridržavanje svih preporučenih mjera za suzbijanje zaraze virusom korona.

Vlasnici objekata za vježbanje i rekreaciju rekli su da se pridržavaju svih epidemioloških mjera koje su na snazi od kada je proglašena pandemija virusa korona. Nakon zimske pauze i praznika, mnogi su odlučili da se na vrijeme počnu spremati za lijepe dane, kada će moći ponosno da pokažu izvajane mišiće.

Fitnes instruktor u studiju “Suprim” Aleksandra Kecman rekla je za “Glas Srpske” da ove sezone imaju veliki broj članova zainteresovanih za rekreaciju.

- Mnogo je bolja situacija nego prošle godine. Pored redovnih članova, imamo i novih korisnika koji su zainteresovani za ovu vrstu fizičke aktivnosti - kazala je Kecmanova.

Fitnes instruktor u teretani “Univerzum” Goran Đurica kaže da je prilično zadovoljan odzivom korisnika, s obzirom na to da zbog epidemiološke situacije nisu mogli da otvore objekat na početku sezone.

- Pandemija virusa korona nam je donijela mnogo problema. S obzirom na to da smo otvorili teretanu sredinom aprila, primjetno je da su se naši korisnici polako počeli vraćati svojim redovnim aktivnostima - rekao je Đurica.

Fitnes instruktor u “Kecman studiju” Saša Kecman kazao je da je period obustave rada teretana dosta uticao ne samo na fizičko zdravlje već i na psihu rekreativaca, koji su navikli da se redovno bave fizičkim aktivnostima.

- S obzirom na to da je u pitanju manji fitnes prostor, zadovoljan sam odzivom redovnih i novih članova. Mnogo zainteresovanih se prijavilo, pa smo odlučili da članove rasporedimo u manje grupe, poštujući sve epidemiološke mjere - rekao je Kecman.

Banjalučanka Suzana T. rekla je za “Glas Srpske” da se raduje ponovnom vraćanju teretani jer je navikla redovno da trenira.

- Iako sam trenirala u kućnoj varijanti, mnogo je bolji rad u teretani jer pruža veći spektar mogućnosti i napretka zbog fitnes sprava i opreme - rekla je ova rekreativka.

Dezinfekcija

U teretanama i fitnes centrima je i dalje obavezna svakodnevna dezinfekcija prostorija i sprava radi suzbijanja rizika od zaraze virusom korona. 

- Rekreativci obavezno drže distancu od dva metra, peru ruke, te nose čiste peškire i patike, dok nošenje maski za vrijeme treninga nije obavezno - kazao je fitnes instruktor u teretani “Univerzum” Goran Đurica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana