Усвојен ребаланс буџета града Бањалуке

Срна
Усвојен ребаланс буџета града Бањалуке

БАЊАЛУКА - Одборници Скупштине града Бањалука усвојили су данас ребаланс буџета за 2023. годину, чиме је омогућено да претходно одобрена кредитна средства постану оперативна.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић оцијенио је да су на данашњој сједници најзначајније тачке биле оне које се тичу ребаланса буџета и спортске дворане у Парку Младен Стојановић.

“Усвојили смо ребаланс буџета, који треба да омогући да се организује турнир са свом пратећом инфраструктуром, почевши од организације, па до саобраћајне, комуналне инфраструктуре и дворане, коју је потребно да завршимо прије самог почетка”, рекао је Нинковић.

Градски менаџер Бојан Кресојевић оцијенио је да је ребаланс буџета од великог значаја за реализацију капиталних улагања, истичући да је ту 10 милиона КМ за изградњу спортске дворане путем капиталног гранта Тениском савезу Републике Српске, објављено је на сајту града Бањалука.

Кресојевић је напоменуо да у Парку Младен Стојановић радови напредују врло интензивном динамиком и да је због тога било важно да ова одлука данас буде донесена како би Бањалука спремно дочекала АТП 250 “Српска опен”.

Он је навео и да је усвојен амандман градоначелника Драшка Станивуковића да се инфраструктура која се гради за предстојећи АТП турнир уступа Тениском савезу Републике Српске на двије године.

Скупштина града усвојила је одлуку о наградама и признањима поводом 22. априла - Дана града, а ове године није било предложених кандидата за награду “Кључ града Бањалука”, са Повељом “Почасни грађанин града Бањалука”, која се додјељује као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја, у свим областима стваралаштва.

Усвојена је и одлука контроле паркирања на мјестима резервисаним за лица са инвалидитетом и повећане казне за кршење ових правила са 40 на 200 КМ.

Одборници су усвојили и Стратегију демографског развоја, као први корак на очувању породице и народа, програм развоја спорта са приоритетним областима за 2023. годину, те календаре културних и туристичких манифестација за текућу годину.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана