Usvojen rebalans budžeta grada Banjaluke

Srna
Usvojen rebalans budžeta grada Banjaluke

BANjALUKA - Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su danas rebalans budžeta za 2023. godinu, čime je omogućeno da prethodno odobrena kreditna sredstva postanu operativna.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković ocijenio je da su na današnjoj sjednici najznačajnije tačke bile one koje se tiču rebalansa budžeta i sportske dvorane u Parku Mladen Stojanović.

“Usvojili smo rebalans budžeta, koji treba da omogući da se organizuje turnir sa svom pratećom infrastrukturom, počevši od organizacije, pa do saobraćajne, komunalne infrastrukture i dvorane, koju je potrebno da završimo prije samog početka”, rekao je Ninković.

Gradski menadžer Bojan Kresojević ocijenio je da je rebalans budžeta od velikog značaja za realizaciju kapitalnih ulaganja, ističući da je tu 10 miliona KM za izgradnju sportske dvorane putem kapitalnog granta Teniskom savezu Republike Srpske, objavljeno je na sajtu grada Banjaluka.

Kresojević je napomenuo da u Parku Mladen Stojanović radovi napreduju vrlo intenzivnom dinamikom i da je zbog toga bilo važno da ova odluka danas bude donesena kako bi Banjaluka spremno dočekala ATP 250 “Srpska open”.

On je naveo i da je usvojen amandman gradonačelnika Draška Stanivukovića da se infrastruktura koja se gradi za predstojeći ATP turnir ustupa Teniskom savezu Republike Srpske na dvije godine.

Skupština grada usvojila je odluku o nagradama i priznanjima povodom 22. aprila - Dana grada, a ove godine nije bilo predloženih kandidata za nagradu “Ključ grada Banjaluka”, sa Poveljom “Počasni građanin grada Banjaluka”, koja se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva.

Usvojena je i odluka kontrole parkiranja na mjestima rezervisanim za lica sa invaliditetom i povećane kazne za kršenje ovih pravila sa 40 na 200 KM.

Odbornici su usvojili i Strategiju demografskog razvoja, kao prvi korak na očuvanju porodice i naroda, program razvoja sporta sa prioritetnim oblastima za 2023. godinu, te kalendare kulturnih i turističkih manifestacija za tekuću godinu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana