Успјешна прва сезона у Туристичко-рекреативном центру на Мањачи: Јесен на језеру уз скијање на води

Маја Станојевић
Успјешна прва сезона у Туристичко-рекреативном центру на Мањачи: Јесен на језеру уз скијање на води

БАЊАЛУКА - Прва сезона у Туристичко-рекреативном центру “Мањача”, упркос пандемији вируса корона, била је изузетно успјешна, а овај бисер у срцу планине посјетиоцима и током јесени нуди мјесто за одмор, али и адреналинске активности по промотивним цијенама.

Казао је то за “Глас Српске” директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић и додао да планирају још пројеката.

- Имамо спортске садржаје којима покушавамо да продужимо сезону како би посјетиоци могли да уживају у овом центру независно од временских прилика. Ових дана популарно је скијање на води, у којем по промотивним цијенама могу да уживају љубитељи адреналинских активности, али и сви који желе да се у томе окушају први пут. Ријеч је о првој таквој стази у БиХ. Још није инсталирана сва опрема, али је постављена сајла која служи за вучу по води скијаша, бордера или тзв. банане - рекао је Илић.

Ради се о потпуно еколошком приступу јер се користи електро-мотор, те је потпуно сигурна и идеална за почетнике. Осим инсталације, набављена је и најновија опрема разних величина, тако да се сезона на језеру Мањача наставља и током јесени.

- У наредном периоду биће још садржаја, као што су теретане у природи и дјечија игралишта. Намјеравамо и да организујемо прво такмичење триатлонаца у историји града. Планирамо и да поставимо барове уз плажу, тзв. бич барове, те лежаљке - казао је Илић.

Додао је и да је при крају изградња мултимедијалне позорнице за одржавање различитих културних садржаја.

- У току је изградња тржнице, која ће бити смјештена на самом улазу у комплекс - казао је Илић.

Нагласио је да је језеро на Мањачи ове године било права атракција, упркос пандемији.

- Иако још траје пандемија вируса корона, сви посјетиоци и запослени придржавали су се свих прописаних мјера и пазили да у групама не буде више од 50 људи - нагласио је Илић.

Тракторијада

Драшко Илић је рекао да је у плану и да организују тракторијаду на паркинзима код Туристичко-рекреативног центра на Мањачи.

- Желимо показати вриједност и снагу пољопривредних газдинстава на подручју града која су добила подстицаје и набавила нову механизацију, без које нема развоја пољопривреде - изјавио је Илић. Навео је и да ће бити организована предавања за пољопривредне произвођаче у вези са отварањем објеката “Крајишке куће” у Требињу, Београду и Новом Саду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана