Uspješna prva sezona u Turističko-rekreativnom centru na Manjači: Jesen na jezeru uz skijanje na vodi

Maja Stanojević
Uspješna prva sezona u Turističko-rekreativnom centru na Manjači: Jesen na jezeru uz skijanje na vodi

BANjALUKA - Prva sezona u Turističko-rekreativnom centru “Manjača”, uprkos pandemiji virusa korona, bila je izuzetno uspješna, a ovaj biser u srcu planine posjetiocima i tokom jeseni nudi mjesto za odmor, ali i adrenalinske aktivnosti po promotivnim cijenama.

Kazao je to za “Glas Srpske” direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić i dodao da planiraju još projekata.

- Imamo sportske sadržaje kojima pokušavamo da produžimo sezonu kako bi posjetioci mogli da uživaju u ovom centru nezavisno od vremenskih prilika. Ovih dana popularno je skijanje na vodi, u kojem po promotivnim cijenama mogu da uživaju ljubitelji adrenalinskih aktivnosti, ali i svi koji žele da se u tome okušaju prvi put. Riječ je o prvoj takvoj stazi u BiH. Još nije instalirana sva oprema, ali je postavljena sajla koja služi za vuču po vodi skijaša, bordera ili tzv. banane - rekao je Ilić.

Radi se o potpuno ekološkom pristupu jer se koristi elektro-motor, te je potpuno sigurna i idealna za početnike. Osim instalacije, nabavljena je i najnovija oprema raznih veličina, tako da se sezona na jezeru Manjača nastavlja i tokom jeseni.

- U narednom periodu biće još sadržaja, kao što su teretane u prirodi i dječija igrališta. Namjeravamo i da organizujemo prvo takmičenje triatlonaca u istoriji grada. Planiramo i da postavimo barove uz plažu, tzv. bič barove, te ležaljke - kazao je Ilić.

Dodao je i da je pri kraju izgradnja multimedijalne pozornice za održavanje različitih kulturnih sadržaja.

- U toku je izgradnja tržnice, koja će biti smještena na samom ulazu u kompleks - kazao je Ilić.

Naglasio je da je jezero na Manjači ove godine bilo prava atrakcija, uprkos pandemiji.

- Iako još traje pandemija virusa korona, svi posjetioci i zaposleni pridržavali su se svih propisanih mjera i pazili da u grupama ne bude više od 50 ljudi - naglasio je Ilić.

Traktorijada

Draško Ilić je rekao da je u planu i da organizuju traktorijadu na parkinzima kod Turističko-rekreativnog centra na Manjači.

- Želimo pokazati vrijednost i snagu poljoprivrednih gazdinstava na području grada koja su dobila podsticaje i nabavila novu mehanizaciju, bez koje nema razvoja poljoprivrede - izjavio je Ilić. Naveo je i da će biti organizovana predavanja za poljoprivredne proizvođače u vezi sa otvaranjem objekata “Krajiške kuće” u Trebinju, Beogradu i Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana