Услов мјесечна примања до 285 КМ: Станивуковић обећао бесплатан градски превоз за дио пензионера

Г.С.
Foto: Arhiva

Пензионери са најнижом пензијом од сљедећег мјесеца имаће бесплатан превоз, најавио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Бањалуци има око 3.000 најстаријих суграђана који имају минимална примања, а процјена је да их бар 2.000 користи јавни превоз. Пензионери ће добити јединствене карте које ће сваки дан моћи да покажу, сједну у аутобус и возе се. Новац је обезбијеђен, а остаје и повољнији превоз за остале пензионере, рекао је он.

Ријеч је о онима чија је пензија до 285 марака. Како би се све убрзало, у Дому омладине од понедјеља ће бити отворена канцеларија гдје ће моћи да доставе потребну документацију, а то су потврда о пребивалишту, чек пензије, потврда о висини пензије и једна од мјесечних карата како би доказали да користе јавни превоз.

Ово ће град коштати око 100.000 КМ, а планирано је да до краја овог мјесеца буду обрађене све пријаве, како би ова категорија пензионера од 1. септембра могла да добије бесплатне мјесечне карте.

– За нас је ова одлука оптимистична, зато што се приближавамо 100 одсто испуњених обећања. Преко 10.000 породица и дјеце има бесплатне уџенике, око 1.500 студента и средњошколаца имаће највеће стипендије од када се исплаћују, ту је бесплатан превоз за студент и ђаке из вишечланих породица, субвенционисање вртића, помоћ за око 2.500 породиља, око 3.000 пензионера са минималном пензијом. Када све то саберете, ово је преко 30.000 породица које су из свог буџета града нешто добили. Грађани, ово су ваши новци – рекао је Станивуковић, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана