Uslov mjesečna primanja do 285 KM: Stanivuković obećao besplatan gradski prevoz za dio penzionera

G.S.
Foto: Arhiva

Penzioneri sa najnižom penzijom od sljedećeg mjeseca imaće besplatan prevoz, najavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Banjaluci ima oko 3.000 najstarijih sugrađana koji imaju minimalna primanja, a procjena je da ih bar 2.000 koristi javni prevoz. Penzioneri će dobiti jedinstvene karte koje će svaki dan moći da pokažu, sjednu u autobus i voze se. Novac je obezbijeđen, a ostaje i povoljniji prevoz za ostale penzionere, rekao je on.

Riječ je o onima čija je penzija do 285 maraka. Kako bi se sve ubrzalo, u Domu omladine od ponedjelja će biti otvorena kancelarija gdje će moći da dostave potrebnu dokumentaciju, a to su potvrda o prebivalištu, ček penzije, potvrda o visini penzije i jedna od mjesečnih karata kako bi dokazali da koriste javni prevoz.

Ovo će grad koštati oko 100.000 KM, a planirano je da do kraja ovog mjeseca budu obrađene sve prijave, kako bi ova kategorija penzionera od 1. septembra mogla da dobije besplatne mjesečne karte.

– Za nas je ova odluka optimistična, zato što se približavamo 100 odsto ispunjenih obećanja. Preko 10.000 porodica i djece ima besplatne udženike, oko 1.500 studenta i srednjoškolaca imaće najveće stipendije od kada se isplaćuju, tu je besplatan prevoz za student i đake iz višečlanih porodica, subvencionisanje vrtića, pomoć za oko 2.500 porodilja, oko 3.000 penzionera sa minimalnom penzijom. Kada sve to saberete, ovo je preko 30.000 porodica koje su iz svog budžeta grada nešto dobili. Građani, ovo su vaši novci – rekao je Stanivuković, prenosi Srpskainfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana