Ускоро рјешење за прометну раскрсницу у Драгочају и Рамићима

И. Б.
Ускоро рјешење за прометну раскрсницу у Драгочају и Рамићима

Дугогодишњи проблем безбједности раскрснице на магистралном путу према Приједору, односно одвајање за Драгочај и Рамиће, требало би да буде ријешен у скорије вријеме.

Из Одјељења за саобраћај и путеве казали су да је крајем прошле седмице расписан тендер за избор извођача радова за реконструкцију ове раскрснице. Радови би требало да почну по окончању поступка.

- С обзиром на то да је ријеч о саобраћајници која се налази на магистралном путу Бањалука - Приједор, ово је још један заједнички пројекат са предузећем "Путеви РС", које је као инвеститор расписало тендер, а град је обезбиједио техничку документацију - рекли су из овог одјељења.

Нагласили су да је у питању веома прометна раскрсница на којој се годинама дешавају саобраћајне несреће, које су у појединим случајевима имале и смртни исход.

- У близини ове саобраћајнице налази се пјешачки прелаз и аутобуско стајалиште, који ће према предложеном рјешењу бити измјештени - рекли су из одјељења и додали да ће бити урађена и нивелација прикључних саобраћајница на магистрални пут.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана