Uskoro rješenje za prometnu raskrsnicu u Dragočaju i Ramićima

I. B.
Uskoro rješenje za prometnu raskrsnicu u Dragočaju i Ramićima

Dugogodišnji problem bezbjednosti raskrsnice na magistralnom putu prema Prijedoru, odnosno odvajanje za Dragočaj i Ramiće, trebalo bi da bude riješen u skorije vrijeme.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve kazali su da je krajem prošle sedmice raspisan tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju ove raskrsnice. Radovi bi trebalo da počnu po okončanju postupka.

- S obzirom na to da je riječ o saobraćajnici koja se nalazi na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor, ovo je još jedan zajednički projekat sa preduzećem "Putevi RS", koje je kao investitor raspisalo tender, a grad je obezbijedio tehničku dokumentaciju - rekli su iz ovog odjeljenja.

Naglasili su da je u pitanju veoma prometna raskrsnica na kojoj se godinama dešavaju saobraćajne nesreće, koje su u pojedinim slučajevima imale i smrtni ishod.

- U blizini ove saobraćajnice nalazi se pješački prelaz i autobusko stajalište, koji će prema predloženom rješenju biti izmješteni - rekli su iz odjeljenja i dodali da će biti urađena i nivelacija priključnih saobraćajnica na magistralni put.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana