Ускоро нови асфалт и канализација у Банијској улици

А. С.
Ускоро нови асфалт и канализација у Банијској улици

Послије низа састанака са мјештанима Банијске улице, која је служила као сервисна саобраћајница током изградње Улице Краља Александра Карађорђвића и том прликом претрпјела значајна оштећења, одлучено је да ова улица добије нови асфалт и канализацију.

Одјељење за комуналне послове припремило је техничку документацију и кренуло са припремом за расписивање тендера за изградњу канализације.

- Иако је одмах почела санација ове и Љевчанске улице, мјештани Банијске су затражили да се најприје изгради нова канализациона мрежа, а да се након тога улица поново асфалтира. Крајем прошле године разговарали смо са мјештанима који су изнијели свој захтјев и покренули процедуре за реализацију овог пројекта – каже начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Он појашњава да је било потребно вријеме за расписивање тендера и израду техничке документације, те да се нада да ће у другој половини ове године добити извођача и почети са радовима.

Послије канализације, Банијска улица добиће нови асфалтни покривач, а из Одјељења за саобраћај и путеве кажу да ће нови асфалт бити постављен до краја године, чиме ће бити трајно рјешен овај инфраструктурни проблем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана