Uskoro novi asfalt i kanalizacija u Banijskoj ulici

A. S.
Uskoro novi asfalt i kanalizacija u Banijskoj ulici

Poslije niza sastanaka sa mještanima Banijske ulice, koja je služila kao servisna saobraćajnica tokom izgradnje Ulice Kralja Aleksandra Karađorđvića i tom prlikom pretrpjela značajna oštećenja, odlučeno je da ova ulica dobije novi asfalt i kanalizaciju.

Odjeljenje za komunalne poslove pripremilo je tehničku dokumentaciju i krenulo sa pripremom za raspisivanje tendera za izgradnju kanalizacije.

- Iako je odmah počela sanacija ove i Ljevčanske ulice, mještani Banijske su zatražili da se najprije izgradi nova kanalizaciona mreža, a da se nakon toga ulica ponovo asfaltira. Krajem prošle godine razgovarali smo sa mještanima koji su iznijeli svoj zahtjev i pokrenuli procedure za realizaciju ovog projekta – kaže načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On pojašnjava da je bilo potrebno vrijeme za raspisivanje tendera i izradu tehničke dokumentacije, te da se nada da će u drugoj polovini ove godine dobiti izvođača i početi sa radovima.

Poslije kanalizacije, Banijska ulica dobiće novi asfaltni pokrivač, a iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve kažu da će novi asfalt biti postavljen do kraja godine, čime će biti trajno rješen ovaj infrastrukturni problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana