Ускоро лежаљке и тушеви уз обале Врбаса

Александра Тодоровић
Ускоро лежаљке и тушеви уз обале Врбаса

БАЊАЛУКА - Нова туристичка зона, са бројним забавним и рекреативним садржајима, ускоро ће никнути у Српским топлицама.

Најпознатије купалиште на Врбасу у овој мјесној заједници требало би да добије нове клупе, чесме, тушеве, лежаљке,  столове за стони тенис и друге занимљиве садржаје којим ће не само бити измијењен изглед, већ ће бити и побољшани услови за боравак у врелим љетним данима уз ријеку.

Казали су ово из Градске управе и додали да је у плану и изградња монтажног бара.

- У току је процедура за добијање локацијских услова, а све наведене активности у овом дијелу града услиједиће када добијемо потврдан одговор и зелено свјетло да почнемо градити

- потврдили су из Градске управе.

Додали су да је у плану постављање кабина за пресвлачење, гардеробера и бетонских лежаљки са дрвеним облогама на једној од плажа.

- Уређење зелених површина и пјешачке стазе само су неки од садржаја који ће уљепшати овај дио града, јер нам је приоритет да Бањалука оправда титулу града зеленила - појаснили су из Градске управе.

Најавили су изградњу паркинг простора, како би суграђани који не живе у околини без гужве и стреса могли проводити своје слободно вријеме уз обале Врбаса.

Истичу да је уређење обале у Српским топлицама увод у много сличних пројеката који ће услиједити у наредном периоду.

- У другој фази планирамо уредити градске плаже и шеталишта уз ријеку Врбас - поручују из Градске управе.

Мјештанин овог насеља Ранко Илић казао је да би планиране иновације много уљепшале Српске топлице, те да је ове године бројним активностима процвјетала ова мјесна заједница.

- Имамо велики туристички потенцијал који је до сада био неискориштен. Радујем се што ћу викендом моћи отићи на купање и посматрати природу, зеленило, људе који на уређеним обалама Врбаса уживају у чарима љета - казао је Илић.

Реконструкција пута

Поред новоизграђеног моста у Српским топлицама који је много олакшао саобраћај, претходних дана почела је и реконструкција магистралног пута од центра града до овог градског насеља. Биће обновљено укупно 2,6 километара саобраћајнице, а вриједност радова је око 1,1 милион КМ.

- Потребно је побољшати дио улаза у град из правца Мркоњић Града јер је баш то оно што се у путној терминологији најчешће користи као црна тачка - истакао је током посјете почетку радова српски члан Предсједништва БиХ Милорад  Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана