Uskoro ležaljke i tuševi uz obale Vrbasa

Aleksandra Todorović
Uskoro ležaljke i tuševi uz obale Vrbasa

BANjALUKA - Nova turistička zona, sa brojnim zabavnim i rekreativnim sadržajima, uskoro će niknuti u Srpskim toplicama.

Najpoznatije kupalište na Vrbasu u ovoj mjesnoj zajednici trebalo bi da dobije nove klupe, česme, tuševe, ležaljke,  stolove za stoni tenis i druge zanimljive sadržaje kojim će ne samo biti izmijenjen izgled, već će biti i poboljšani uslovi za boravak u vrelim ljetnim danima uz rijeku.

Kazali su ovo iz Gradske uprave i dodali da je u planu i izgradnja montažnog bara.

- U toku je procedura za dobijanje lokacijskih uslova, a sve navedene aktivnosti u ovom dijelu grada uslijediće kada dobijemo potvrdan odgovor i zeleno svjetlo da počnemo graditi

- potvrdili su iz Gradske uprave.

Dodali su da je u planu postavljanje kabina za presvlačenje, garderobera i betonskih ležaljki sa drvenim oblogama na jednoj od plaža.

- Uređenje zelenih površina i pješačke staze samo su neki od sadržaja koji će uljepšati ovaj dio grada, jer nam je prioritet da Banjaluka opravda titulu grada zelenila - pojasnili su iz Gradske uprave.

Najavili su izgradnju parking prostora, kako bi sugrađani koji ne žive u okolini bez gužve i stresa mogli provoditi svoje slobodno vrijeme uz obale Vrbasa.

Ističu da je uređenje obale u Srpskim toplicama uvod u mnogo sličnih projekata koji će uslijediti u narednom periodu.

- U drugoj fazi planiramo urediti gradske plaže i šetališta uz rijeku Vrbas - poručuju iz Gradske uprave.

Mještanin ovog naselja Ranko Ilić kazao je da bi planirane inovacije mnogo uljepšale Srpske toplice, te da je ove godine brojnim aktivnostima procvjetala ova mjesna zajednica.

- Imamo veliki turistički potencijal koji je do sada bio neiskorišten. Radujem se što ću vikendom moći otići na kupanje i posmatrati prirodu, zelenilo, ljude koji na uređenim obalama Vrbasa uživaju u čarima ljeta - kazao je Ilić.

Rekonstrukcija puta

Pored novoizgrađenog mosta u Srpskim toplicama koji je mnogo olakšao saobraćaj, prethodnih dana počela je i rekonstrukcija magistralnog puta od centra grada do ovog gradskog naselja. Biće obnovljeno ukupno 2,6 kilometara saobraćajnice, a vrijednost radova je oko 1,1 milion KM.

- Potrebno je poboljšati dio ulaza u grad iz pravca Mrkonjić Grada jer je baš to ono što se u putnoj terminologiji najčešće koristi kao crna tačka - istakao je tokom posjete početku radova srpski član Predsjedništva BiH Milorad  Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana