Уручене награде најбољим ученицима бањалучких основних и средњих школа

Срна
Уручене награде најбољим ученицима бањалучких основних и средњих школа

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић уручио је данас награде најбољим ученицима бањалучких основних и средњих школа, које овај град традиционално додјељује сваке године поводом Савиндана.

На свечаности у Банском двору градоначелник је упутио срдачне честитке најбољим ученицима из 29 основних и 17 из средњих школа, те њиховим наставницима, педагозима и родитељима.


Он је рекао да се град Бањалука труди да сваке године уради и више од оног што може, да увијек дода нешто ново како би лик, дјело и духовни пут који је уткао Свети Сава што више био у душама српског народа и то је једини спасоносни пут, било да живе у Републици Српској, Србији, Косову и Метохији, Црној Гори или у дијаспори.

Станивуковић је истакао да је велика привилегија бити најбољи, додавши да је велика привилегија и част добити Светосавску награду.

Он је рекао да је кључна порука да се човјек не горди када је најбољи, да тај свој успјех дијели са друштвом, народом, својим градом и земљом.

"Свети Сава је постао отац свом оцу и нашем народу. То је порука да је превазишао и оне који су му били светонадзор, његов отац и тада његови учитељи. То је и порука нашим ученицима да и они могу бити бољи него што смо ми, то јест њихови наставници, професори, родитељи… Да и они буду очеви својим очевима и да нашем народу и граду покажу један нови пут", поручио је градоначелник.

Он је пожелио ученицима да им ова награда буде подстрек, али и да дијеле успјехе које постижу.

"Моје дубоко увјерење је да ако човјек има дар за било шта, то је дар од Бога, али све што се не подијели са заједницом него се узме само за себе, тај дар може да буде изгубљен. Дакле, суштина је да дијелимо, и знање, и љубав. То је светосавска порука, то је светосавски пут, то је Светосавље и управо оно што је урадио Свети Сава", закључио је градоначелник.

У име награђених ученика, Марија Гатарић из Основне школе "Свети Сава" и Милица Врачар из Медицинске школе захвалиле су градоначелнику Драшку Станивуковићу и граду за награде, али и што су први пут организовали академију поводом додјеле Светосавских награда.

"Хвала им што се у ово вријеме када се праве вриједности и образовање све мање цијене, труде да и даље обраћају пажњу на ученике и да цијене наш труд и рад", рекла је Милица, која је и у основној и у средњој школи постизала најбоље резултате.

Марија је истакла да је одличан ученик и да је остварила запажене резултате на такмичењима из математике.

"Ова награда је за мене подстицај за даљи рад и напредак, а круна је до сада остварених успјеха", истакла је Марија Гатарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана