Уручена прва рјешења о стипендирању средњошколаца

Срна
Уручена прва рјешења о стипендирању средњошколаца

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић уручио је данас рјешења о стипендирању ученицима средњих школа, који су право на стипендију остварили из градског буџета.

Станивуковић је истакао значај ових стипендија јер се на тај начин додатно подстичу млади људи да напредују и да буду све бољи у ономе што раде.

"Стипендије, у износу од 80 до 160 КМ, у зависности од категорије за коју се додјељују, само је један од начина да наградимо најбоље међу нама. За ове намјене Град редовно издваја средства из буџета. Очекујемо да већ у децембру почну исплате стипендија средњошколцима", рекао је Станивуковић.

Он је додао да ће средњошколци увијек имати подршку Града.

"Разговарао сам са овим младим људима, упознао се са многим изазовима са којима се они свакодневно суочавају. Те људе морамо да подстичемо. Ово је њихова кућа и овдје увијек могу да дођу", рекао је Станивуковић.

Сара Малбашић, једна од добитница стипендије Града Бањалуке, која похађа двије средње школе – Музичку и Медицинску.

Право на стипендију остварила је према успјеху који је остварила у Музичкој школи "Владо Милошевић", те се у име свих стипендиста захвалила градоначелнику на пријему и подршци.

"Ова стипендија ми много значи, јер са тим новцем ја могу да платим курс за италијански језик", рекла је Малбашићева.

Право на стипендију остварило је 1.335 ученика средњих школа. Ове стипендије дају се по три основе – према успјеху у школи, за дефицитарна занимања и према социјалном статусу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана