Uručena prva rješenja o stipendiranju srednjoškolaca

Srna
Uručena prva rješenja o stipendiranju srednjoškolaca

BANjALUKA- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je danas rješenja o stipendiranju učenicima srednjih škola, koji su pravo na stipendiju ostvarili iz gradskog budžeta.

Stanivuković je istakao značaj ovih stipendija jer se na taj način dodatno podstiču mladi ljudi da napreduju i da budu sve bolji u onome što rade.

"Stipendije, u iznosu od 80 do 160 KM, u zavisnosti od kategorije za koju se dodjeljuju, samo je jedan od načina da nagradimo najbolje među nama. Za ove namjene Grad redovno izdvaja sredstva iz budžeta. Očekujemo da već u decembru počnu isplate stipendija srednjoškolcima", rekao je Stanivuković.

On je dodao da će srednjoškolci uvijek imati podršku Grada.

"Razgovarao sam sa ovim mladim ljudima, upoznao se sa mnogim izazovima sa kojima se oni svakodnevno suočavaju. Te ljude moramo da podstičemo. Ovo je njihova kuća i ovdje uvijek mogu da dođu", rekao je Stanivuković.

Sara Malbašić, jedna od dobitnica stipendije Grada Banjaluke, koja pohađa dvije srednje škole – Muzičku i Medicinsku.

Pravo na stipendiju ostvarila je prema uspjehu koji je ostvarila u Muzičkoj školi "Vlado Milošević", te se u ime svih stipendista zahvalila gradonačelniku na prijemu i podršci.

"Ova stipendija mi mnogo znači, jer sa tim novcem ja mogu da platim kurs za italijanski jezik", rekla je Malbašićeva.

Pravo na stipendiju ostvarilo je 1.335 učenika srednjih škola. Ove stipendije daju se po tri osnove – prema uspjehu u školi, za deficitarna zanimanja i prema socijalnom statusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana