Уређено корито Кочићевог потока

А.С.
Уређено корито Кочићевог потока

БАЊАЛУКА - Корито Кочићевог потока на подручју Аде и Дебељака ових дана је уређено и проширено у дужини од два километра, чиме је умањена опасност од изливања у случају великих падавина, изјавио је Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове.

Билчар истиче да је уређење овог корита било међу приоритетима, јер је Кочићев поток правио огромне проблеме током поплава 2014. и 2016. 

- Када нема падавина, овај водоток изгледа као безазлен поточић, али у вријеме великих киша његов проток се повећа и до 20 пута. Урађени су профилисање и чишћење корита у дужини од два километра, а на три локације су постављене камене облоге, чиме су заштићене околне куће - каже Билчар.

Он додаје да се ризик од поплава никада не може потпуно искључити, али да су грађани Аде и Дебељака, чије куће се налазе у близини потока, сада много безбједнији. 

- Посебну пажњу смо обратили на дијелове потока у близини кућа. Корито је сада прочишћено и вјерујемо да нам се, на овом подручју, више неће понављати невоље које смо имали током великих поплава - нагласио је Билчар. Град на годишњем нивоу издваја 600.000 КМ за уређивање водотокова другог реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана