Уређене обале ријека, излетишта и паркови

А. С.
Уређене обале ријека, излетишта и паркови

БАЊАЛУКА - Комуналне екипе ових дана интензивно косе траву на обалама ријека Врбас и Врбања, у оквиру годишњег плана за уређење водотокова.

- Временске прилике погодују бујању вегетације и већ у мају смо приморани да кренемо у други круг кошења по насељима и уз саобраћајнице, а ради се и на уређењу живих ограда - истичу у Одјељењу за комуналне послове.

Упоредо са овим пословима, уређују се насип, коси траве и уклања коров, на потезу од Црног вира до ушћа Врбање у Врбас.

- У оквиру ових радова уредиће се и дио обале између насипа и воде, посебно на дијелу ушћа које је популарно међу излетницима. По завршетку машине и радници наставиће са уређењем насипа на Врбасу у насељу Кумсале, а затим и дијела обала Црквене - истакли су из Одјељења.

Додали су да је завршено и кошење излетишта која су током трајања епидемије вируса корона била затворена, а у оквиру тих радова покошена је трава на Бањ брду и Трешњику.

- Поред ових излетишта, трава је раније покошена и на плажи код Зеленог моста, те у парковима “Младен Стојановић” и “Петар Кочић”. Кошење травнатих површина завршено је у већини насеља - казали су из овог одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана